Ecolife Aloë Vera producten

Aloe Vera producten van Ecolife al 21 jaar een begrip!

Aloë Vera ondersteunt o.a.:

  • bevordert de darmwerking
  • helpt bij overgewicht / op gewicht te blijven
  • geeft u meer energie
  • voor een betere huid, minder huidklachten
  • stimuleert het immuunsysteem
  • verhoogt de vitaliteit
  • verbetert conditie tandvlees, schonere/frissere mond
Wat zit in Aloë Vera?

  • 18 soorten Aminozuren, waarvan 8 essentieel zijn ( Arginine, Lysine, Valine etc) 6 anti-onstekingszuren als Myristine, Oleine, Palmitine, Stearine, Linol
  • 12 verschillende vitamines als A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, E, Choline, Folinezuur
  • 20 Mineralen als Magnesium, Calcium, Zink, Selenium, Mangaan, Ijzer, Chroom Polysaccharides, Acemannan, Glucoses, fytosterolen (B-sitosterol, campesterol), Enzymen ( lipase, catalase etc)

Door een nieuw procedé is de smaak milder omdat we wat minder citroenzuur nodig hebben voor de stabilisatie van de Gel. De Aloë wordt absoluut niet gefiltreerd en op delicate wijze verwerkt.

Ecolife gebruikt geen verdikkingsmiddelen als xanthaan, geen zoetstoffen als sorbitol etc.

 

Meer over Aloë Vera

 

Uitwendig gebruik.

De stof lignine die in Aloë Vera zit zorgt ervoor dat de geleiachtige gel uit de bladeren goed door de huid kan worden opgenomen.

De gel kan de huid sneller doen genezen en wordt ook wel gebruikt bij zonnebrand of lichte brandwonden

Aloë Vera heeft een kalmerende en hydraterende werking op de huid. Je huid wordt er soepeler door. Er zijn mensen met de huidziekte psoriasis die veel baat hebben bij een behandeling met de gel.

Het helpt bij insectenbeten, eczeem, striae, huidinfecties, schimmels, littekens, blauwe plekken, blaren en spataderen.

Inwendig gebruik

Een drankje van Aloë Vera reinigt je spijsverteringskanaal. Het kan je helpen bij ontstekingen in je darmen, maagproblemen zoals brandend maagzuur, verstopping, bepaalde parasieten en virusinfecties zoals Candida. Het bevat antrachinonen. Dit zijn laxerende stoffen.

Het heeft een zuiverende en rustgevende werking. Het voorziet het bloed van zuurstof en verlaagt de bloeddruk waardoor het stress vermindert.

Het zou ook behulpzaam zijn bij hoest en bronchitis evenals tandvleesproblemen en jicht.

Het stabiliseert de bloedsuikerspiegel. Plantensterolen verlagen het (slechte) cholesterol. Ook beschermt de drank je nieren (bijvoorbeeld tegen nierstenen).

Het helpt de kans op tumoren, hartziekten en beroertes te verminderen en kan bij auto-immuunziektes zoals A.I.D.S. antiviraal werken.

Aloë Vera wordt veel gebruikt bij een detox-kuur. Het is een goede manier om hiermee te ontgiften, ontzuren en eventueel een paar kilo af te vallen

Nadelen van Aloë Vera

Aloë Vera behoort tot dezelfde familie als knoflook en uien. Sommige mensen krijgen hier allergische reacties door. Vooral de darmen krijgen een heel ander bewegingspatroon wat voor flinke diarree kan zorgen. Aloë Vera staat bekend om diens laxerende werking.

Het sterk reinigende effect op de lever kan bij sommige mensen problemen veroorzaken.

Aloë Vera drankjes zijn ook niet geschikt voor zwangere vrouwen en jonge kinderen.

Vanwege het effect op de bloedsuikerspiegel is de drank eveneens niet aan te raden (of alleen in samenspraak met een arts) bij diabetespatiënten.

Aloë Vera trekt diep in de huid. Gebruik het daarom ook niet bij de ogen, mond of neus als je niet zeker weet wat de reactie van je huid is.