Visie

Ik geeft therapeutische massage sessies vanuit de holistische visie waarbij de nadruk niet ligt bij het wegnemen van een klacht of om iets te willen veranderen maar meer op het ervaren en het bewust worden. In de Holistische visie wordt de mens als één geheel gezien, zowel fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal als spiritueel. Een klacht ontstaat niet toevallig, het is een uitdrukking van wat er in je lichaam is, bewust of onbewust. Iedereen kent wel bijvoorbeeld spierpijn na flink sporten.

Flower of life

Spanningen, verdriet of angst zijn echter emoties die zich in je lichaam vast kunnen zetten en op den duur lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. De signalen die je lichaam geeft kun je aangrijpen om te gaan ontdekken wat je lichaam te vertellen heeft. Elk mens ervaart in zijn leven kortere of langere perioden van uit balans zijn. Ons lichaam weerspiegelt hoe we ons van binnen voelen. Bij een massage wordt er vaak ook een diepere laag geraakt. Door je bewust te worden van wat er bij jou speelt en te accepteren hoe je, je op dit moment voelt of hoe je leven er op dit moment uit ziet. Dan kan er ruimte ontstaat. Vanuit die ruimte krijg je soms andere inzichten in je leven en maak je soms andere keuzes of zet je andere stappen.

De holistische benadering en de massage stimuleert het zelf helend vermogen van het lichaam. Waarbij de cliënt zijn/haar eigen verantwoordelijkheid draagt . Massage heeft invloed op huid, spieren en gewrichten en betrekt hierbij de inwendige organen en regelsystemen zoals zenuwen, bloedsomloop en de hormoonhuishouding. Bloed, lymfe en energie worden door een massage weer in beweging gebracht. Dit kan ontspannen maar de massage kan je ook in contact brengen met je pijn, je vermoeidheid of met blokkades in je lichaam en je bewuster maken van wat aan de oorsprong van de onbalans ligt.

 

 

Privacy verklaring