Massage bij Kanker

Van de een op de andere dag staat de wereld op zijn kop staan: diagnose kanker.

Kanker is een ingrijpende ziekte, zowel lichamelijk als emotioneel. Je gaat de medische molen in: onderzoeks- en behandeltrajecten. Foto’s, MRI, echo’s, scans, operatie, chemotherapie, bestraling etc. Alles draait om medisch handelen en beter worden. Het is een onzekere tijd waarin weinig ruimte is voor ontspanning. De aandacht voor jou als mens raakt vaak op de achtergrond.

 Massage op maat

Bij de massage houd ik rekening met jou. Met je conditie van dat moment, de fase van de behandeling, je pijn en wensen. Alles mag er zijn. Je bent geen patiënt met een ziek lichaam, je bent een mens. We kijken per keer wat je nodig hebt. Voorafgaand aan de afspraak stuur ik je een intake-formulier.  Zo kan ik me voorbereiden en de juiste massage op maat geven.

Ontspanning en minder klachten

Massage geneest niet maar kan tijdens het ziekteproces een grote steun zijn. Massage werkt ontspannend en verbetert de kwaliteit van het leven op dat moment. Het is fijn om  zacht aangeraakt te worden waarbij emoties er mogen zijn. De massage werkt op het para-sympathetische zenuwstelsel en kan ervoor zorgen dat klachten als vermoeidheid, pijn, misselijkheid, stress, spanning, slapeloosheid, depressie en angst verminderen. Het helpt de balans in je lichaam te verbeteren.

Op elk moment

Massage kan tijdens elke fase van het ziekteproces gegeven worden. Voor, tijdens en na de behandelingen en tijdens de palliatieve/terminale fase.

Tijdens de behandelfase onderga je misschien met chemotherapie, bestralingen of hormoontherapie. Je kunt ter ondersteuning gemasseerd worden. De massage ontspant en kan pijnvermindering geven.

Na de behandelfase begint het controle traject. Om de zoveel tijd moet je naar het ziekenhuis voor controle. Dit geeft spanning en onzekerheid. Je kunt nog klachten hebben van de behandeling. Zoals een slechte conditie, gewrichtsklachten, vermoeidheid, opvliegers, geen of weinig energie hebben. Een massage kan je herstel ondersteunen. Het kan de verbinding met je lichaam verbeteren en je de regie over je eigen lijf en leven teruggeven.

Soms word je niet meer beter. Ook tijdens deze laatste fase, de palliatieve fase, kan een massage fijn zijn. Als een moment voor jezelf zijn met ontspanning en liefdevolle aanraking. Een moment waar alle emoties gevoeld mogen worden.

Verder over Massage bij Kanker

  • Ik heb de specialisatie opleiding op HBO niveau gedaan bij het Instituut voor Massage bij Kanker. Het is belangrijk om te weten wat wel en niet mag, aangezien het lichaam al zo hard moet werken om de behandelingen aan te kunnen en te herstellen. Door de kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen ervan, ben ik in staat om een veilige en optimale massage te geven waardoor het lichaam niet verder uit balans raakt, maar juist ontspant. Tijdens de opleiding heb ik stage mogen lopen op de oncologie-verpleegafdeling en dagbehandeling van het Haaglanden Ziekenhuis.
  • Massage bij kanker biedt geen genezing maar verbetert de kwaliteit van leven. Het dient ter ondersteuning tijdens de reguliere behandelingen. Wanneer je twijfelt of een massage geschikt voor je is, kun je me mailen of bellen voor meer informatie. Neem vooral ook contact op met je behandelend arts of specialist.
  • Massage bij kanker dient ter ontspanning en rust tijdens je ziekteproces. Voor behandeling van lymfoedeem ten gevolge van de medische behandeling verwijs ik je daarom altijd door naar een oedeem/oncologisch fysiotherapeut.
  • De massages vinden in mijn praktijk plaats. In overleg kom ik bij je thuis of, indien mogelijk, in het ziekenhuis. Je hebt geen verwijzing van je arts/specialist nodig.

Meer weten?

Is je interesse gewekt en wil je meer weten over wat holistische massage therapie voor jou kan betekenen? Twijfel niet en neem nu direct contact met ons op!
RBCZ
HOLOS
CRKBO
Zorgschil
FAGT
quasir

Behandelingen

Mijn aanbod is breed en altijd op maat.

Producten

Ik gebruik en verkoop de producten van o.a Chi en Ecolife.

Visie & Missie

Het lichaam weerspiegelt wat er van binnen speelt.

Over Jolanda

Met hart en ziel onderzoeker van lichaam een geest.

Onze praktijk

Klik op de foto's voor een vergroting