Massage Vormen

Ieder mens is uniek en dus ook iedere behandeling.
Als je voor de eerste keer komt hebben we een wat langer voorgesprek.
In dit gesprek bespreken we waarvoor je komt, wat je wensen zijn en of er specifieke aandachtspunten of bepaalde symptomen zijn. We bespreken ook samen wat jij op dit moment nodig hebt. Soms vraagt een lichamelijke klacht je aandacht of je loop steeds opnieuw tegen een bepaald thema aan in je leven. Een andere keer is het tijd om in een (te) druk leven ruimte te maken om jezelf weer eens te voelen.
Na het voorgesprek beginnen we de massage, na de massage volgt een nagesprek om de opgedane ervaringen te bespreken.

Gebruikte massage technieken kunnen zijn:

  • Klassieke Massage
  • Energetische Massage
  • Voetzonereflex Massage
  • Holistic pulsing
  • Polariteits Massage
  • Bindweefsel massage
  • Stoel Massage
  • Aromatherapeutische edelsteenmassage
  • Dorn therapie
  • Honing massage
  • Breusmassage
  • Bamboemassage
  • Chakramassage
  • Lomi Lomi
  • Stoelmassage
 • Massage voor kinderen
 • Massage voor de zwangere vrouw en babymassage
 • Massage voor mensen met of na Kanker

Klassieke Massage
Richt zich voornamelijk op de spieren en gewrichten. Door knedingen, strijkingen en het drukken op de spieren wordt er invloed uitgeoefend op de spieren. Spieren worden hierdoor gestimuleerd afvalstoffen los te laten en voedingsstoffen op te nemen

Energetische massage

Tijdens een energetische massage richt je jezelf bewust op de energie in het lichaam en op het bewust worden van verschillende sensaties in het lichaam. Dit kan waargenomen worden als koud, warmte, pijn, genot, openheid, afgesloten enzovoort. Belangrijk is dat de sensaties waargenomen worden zonder dat we de gevoelens gaan veroordelen, of dat het moet veranderen. Het willen wegnemen of veranderen van symptomen is een strategie om het gevoel wat er is (pijn,verdriet, angst,boosheid) niet te hoeven voelen. De energiebeweging kan in evenwicht of  uit evenwicht zijn. Energie die uit evenwicht is, kan signalen in het lichaam geven. Die signalen in de vorm van ziekte en symptomen blijken dan een onderdeel van het levensverhaal van een mens te zijn

Voetreflexzonemassage
Op de voeten is het gehele lichaam terug te vinden. Hierbij worden de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen geraakt en worden de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom beïnvloed. De massage zet aan tot een verbeterde circulatie met als gevolg een gunstig effect op de aanvoer van belangrijke voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Door de voeten te masseren, is het mogelijk, invloed uit te oefenen op die delen van het lichaam die speciale aandacht nodig heeft (zoals schouders en nek)

Holistic Pulsing
Is een helende behandelingmethode die het lichaam terugbrengt naar een ontspannen, natuurlijke staat van zijn. De kracht van de methode schuilt in de zachtheid van de werkwijze(pulsen). Het pulsen werkt met en op het water in je lichaam, het water waar we voornamelijk uit bestaan. Holistic pulsing nodigt uit precies te zijn wie je bent, met jouw unieke kwaliteiten en eigen aardigheden. Het nodigt uit de kracht die er in je leeft naar buiten te laten komen.

Polariteitsmassage
Hierbij richt je jezelf op het bewust worden van de levensenergie. Deze levensenergie stroomt door het lichaam. Dit ciculatiesysteem bestaat uit energielichamen (aura), energiecentra (chakra), en energiebanen (meridianen). Bij de polariteitsmassage vanuit de holistische visie worden affectieve aanrakingen gebruikt voor de bewustwording van de chakra’s, het thema en de eventuele energieblokkades. Alle aspecten van de mens worden aangeraakt door lichamelijke en niet-lichamelijke aanrakingen.

Bindweefselmassage
Ook wel lichaamsreflexologie genoemd waarbij bepaalde delen van de huid in verbinding staan met bepaalde organen. Door bindweefsel massage toe te passen in dat gebied, is het mogelijk invloed uit te oefenen op het desbetreffende orgaan.

Stoelmassage
Het zijn massages van maximaal 20 minuten, de kleding kan aanblijven en er wordt geen olie gebruikt. Hierdoor is deze massagevorm laagdrempelig en voor veel cliënten dan ook een eerste kennismaking met massage.
Het is een vorm en combinatie van Klassieke en Japanse drukpuntmassage welke zorgt voor dat het zelf genezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.. Het bevordert de bloedcirculatie, zodat de afvalstoffen uit de spieren worden afgevoerd en de aanvoer van voedingsstoffen naar o.a. de hersenen wordt verbeterd.
Tijdens de massage worden hoofd, nek, schouders, armen, handen, heupen en rug behandeld. De cliënt zit op een, speciaal voor de massage ergonomisch ontwikkelde, stoel in de meest optimaal ontspannen houding door ondersteuning van hoofd, borst, armen en benen.
Na een massage voelt men zich ontspannen en energieker. Hierdoor zal men zich minder vermoeid voelen en helderder kunnen nadenken.

Aromatherapeutische edelsteen massage.
Is een ontspanningsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme half edelstenen waarmee gemasseerd wordt in combinatie met een speciaal afgestemde warme olie
Deze massage is naast dat hij ontspanning geeft een zeer voedende behandeling voor de huid

Massage voor speciale doelgroepen

Kindermassage
Kindermassage is geschikt voor kinderen vanaf ± 3 jaar tot 15 jaar en is zeker aan te raden voor:

 • kinderen met ADHD, ADD of PDDNos
 • drukke of stille, teruggetrokken kinderen
 • kinderen die vaak klagen over vermoeidheid, buikpijn, obstipatie en/of hoofdpijn
 • kinderen met concentratieproblemen of faalangst
 • onzekere kinderen
 • kinderen die snel boos of verdrietig zijn
 • kinderen die niet lekker in hun vel zitten
 • kinderen die in bed plassen
 • kinderen die slecht (in)slapen

Massage voor het kind vind plaats op een speelse wijze
Kinderen die regelmatig liefdevol worden aangeraakt groeien en leren beter en zijn socialer. Door liefdevol aanraken maakt men namelijk een ‘feel-good’ hormoon (oxitocine) aan. Daardoor neemt de hoeveelheid adrenaline af. Veiligheid en ontspanning nemen toe. Dit zijn de voorwaarden voor het goed kunnen opnemen van nieuwe informatie. Massage draagt daarmee bij tot een betere concentratie en ontwikkeling en versterkt de balans van je kind.

Zwangerschapmassage
Je zwangerschap is een unieke tijd, waarin er veel gebeurt in je lichaam. Hormonen veranderen ook je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor je kindje. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent, en last krijgt van pijn in je nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen. Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.
De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt je spieren en stimuleert de bloedcirculatie van jezelf en je kindje. Het zorgt ervoor dat je ademhaling dieper wordt en je hoofd even helemaal tot rust komt. Het heeft een positief effect op beter slapen, minder rugpijn, minder stress en minder complicaties tijdens de bevalling.

Na de bevalling:
Je lichaam heeft door de zwangerschap en bevalling een flinke extra inspanning geleverd. Vooral je spieren en pezen hebben te lijden gehad. Massage na je bevalling zorgt ervoor dat je lichaam sneller en vollediger herstelt. Ontzwangeren kost tijd. Veel vrouwen hebben tot een jaar na de bevalling last van een aantal klachten. Bekende klachten zijn hoofdpijn en vermoeidheid. Ook kunnen vrouwen in deze periode last krijgen van stemmingswisselingen. Postnatale massage kan deze klachten verlichten.

Praktijkruimte voor massage