Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief Holistische praktijk Joshanti september 2020

In deze nieuwsbrief wil ik graag een aantal zaken met jullie delen

 • Onzekere tijden
 • Afspraken maken
 • Lomi Lomi sessies
 • Hirudotherapie
 • Reviews op google
 • Producten te koop in de praktijk
 • Healy resonatie therapie
 • Sponsors en donateurs gezocht voor Wientjesvoort zuid
 • Feestmaand December
 • Corona

 

 • Onzekere tijden

Het zijn onzekere tijden. Wat de komende winter gaat brengen weet niemand.

In de praktijk werk ik volgends de regels van de beroepsvereniging en het RIVM protocol.

Ik ben het met een aantal regels niet eens, maar ik volg ze wel. De normale hygiëne regels wel en die paste ik altijd al toe. Als je in de praktijk kom en je wilt dat ik een masker draag omdat je je dan veiliger voelt dan doe ik dat zonder probleem. Wil je zelf een masker dragen ook geen probleem.

Ik heb ten alle tijden mijn airdiffuser aan die eventuele aerosolen snel neer slaan en met Davos in de air diffuser worden eventuele virussen en bacteriën in de lucht aangepakt.

Ik voel me ondanks dat ik zelf in een risicogroep val erg veilig.

Naast mijn voorzorg maatregelen zorg ik ervoor dat ik mijn immuunsysteem blijf boosten en gezond blijf eten.

Onderaan de nieuwsbrief zet ik nogmaals de coronapraktijk afspraken

 

 • Afspraken maken

Beging dit jaar ben ik gestopt met Treatwell, afspraken in de agenda liepen mis en de dienst werd ook veel duurder. Om een afspraak in te plannen kun je me mailen of appen met voorkeurs tijd  en dag dan zal ik met een voorstel terug komen. Je kunt me proberen te bellen. Alleen als ik aan het werk ben kan ik mijn telefoon niet opnemen. Is je telefoonnummer zichtbaar dan zal ik je terug bellen zodra ik kan.

 

 • Lomi Lomi sessies

Omdat mijn accupunctuur studie dit jaar op de zaterdagen vallen zal ik vanaf september elke vrijdag om 15:00 en 17:00 een Lomi Lomi sessie plannen. Je kunt je hiervoor via mail,  telefonische of app opgeven. Een sessie duurt 1,5 uur maar trek in ieder geval 2 uur uit. De  sessie kost € 100,= en het liefst contant af te rekenen. Wil je weten wat de lomi lomi inhoud bekijk dan mijn website.

 

Lomi Lomi massage

 

 • Hirudotherapie (bloedzuiger therapie)

Hirudotherapie pas ik vooral daar toe waarbij ik met massage niet verder kom en op verzoek van de massee een andere aanpak willen proberen.

Maar je kunt ook als niet massageclient voor een hirudo behandeling komen.

Hirudotherapie kan ook bij acute problemen ingezet worden zoals b.v.sportblessures.

Kijk voor meer informatie op: http://www.bloedzuiger-therapie.nl/hirudo-therapie/

 

 • Reviews op google

Hierbij een vriendelijk verzoek aan iedereen die van mij, recent of in het verleden een massage heeft gekregen.

IK zou het heel fijn vinden als jullie een review willen schrijven op google.

Dit zorgt ervoor dat mijn praktijk beter vindbaar te maken voor andere mensen die ook behoefte hebben aan massagetherapie.

https://www.google.com/maps/place/Holistische+praktijk+Joshanti/@52.1256254,5.1952369,17z/data=!3m1!4b1!4m7!3m6!1s0x47c669a993971f4b:0x8ba6ac798380ff92!8m2!3d52.1256202!4d5.1974385!9m1!1b1

 

 

 • Producten te koop

In de praktijk in Bilthoven heb een aantal artikelen te koop.

Zoals 100 ml flesjes van de massage/huidolie die ik in de praktijk gebruik de prijzen zijn niet gelijk per flesje, maar ook aroma diffusers en etherische oliën. Waaronder voor mij de belangrijkste Davos olie die ik in diverse af vullingen verkoop.

Maar ook verkoop ik Organic india thee, Aqua de florida, Gezichtsolie van Chi, Aloevera producten zoals de drank of gezichtsreinigingsproducten, Wierrook, Handwerk uit India en Peru. Waterflessen en supplementen zoals Chlorella en Spirulina momenteel aangevuld met natuurlijke vitamine C en D3 en weerstandsformules.

De pareltjes die ik heb zijn de infrarood edelsteen matten. Ik heb er altijd wel 1 of 2 op voorraad. Zeker met de winter in aantocht een aanwinst.

Ik zal vast een en ander vergeten zijn, neem vooral zelf een kijkje in de praktijk

Voor de mensen die bij De-fit komen, vraag gerust om de producten dan probeer ik ze een volgende keer mee te brengen.

 

 • Healy resonatie therapie

Healy is een klein medisch frequentieproduct met de TimeWaver-technologie en is voor de behandeling van chronische pijn, fibromyalgie, skeletpijn en migraine en voor de ondersteunende behandeling van psychische aandoeningen zoals depressie, angst en daarmee verbonden slaapstoornissen. Het is een klein apparaatje dat op het lichaam kan worden gedragen. De Healy is bedoeld voor het stimuleren van bepaalde gedeelten in je lichaam met behulp van individueel bepaalde frequenties. Dit kleine maar extreem veelzijdige apparaat biedt frequentieprogramma’s voor alle belangrijke levensgebieden: het bevordert vitaliteit, welzijn en balans! De Healy biedt toepassingen die je helpen om in vorm te blijven en om pijn te verzachten hij kan je ondersteunen in stresssituaties gedurende de dag, helpen om gemakkelijker te herstellen en ervoor zorgen dat je ’s nacht beter slaapt.      De Healy kan je helpen bij het verhogen van je vitaliteit, kan je stroming van levensenergie verbeteren en kan je energiereserves activeren.  Je hebt nu de kans om de Healy te proberen. Eens in de 2 weken geef ik op donderdag avond een informatie avond waarbij ik uitleg hoe je met de Healy werk kun je hem testen en eventueel een week thuis proberen.

Deze avonden zijn gratis. Maximaal 3 personen per avond v.w de huidige maatregelen. Dus opgave is van belang. De avonden zijn gratis bij te wonen.

De avonden starten om 18:30 tot 20:30 en zijn op  17 september, 1, 15 en 29 oktober, 12 en 26 november, 10 en 17 december.

 

 • Sponsors en donateurs Wientjesvoort zuid gezocht.

Er liggen nieuwe plannen op stapel de bestemming van natuurcamping Wientjesvoort Zuid zal veranderen. Het Wientjesvoort Zuid zoals we het nu kennen, zal dan niet meer verder kunnen gaan. Wij organiseren een laatste actie 1000 x 1000 waardoor Wientjesvoort Zuid een stukje Vrije Aarde kan worden. Een nieuwe fase breekt dan aan voor natuurcamping Wientjesvoort. Het is zo simpel als het klinkt: 1000 mensen doneren 1000 euro aan deze krachtige plek. Het is nu of nooit. Geef je commitment! Zaterdag 19 september organiseren wij een feestelijke dag op Wientjesvoort Zuid. Wij vieren wat er de afgelopen vier jaar aan rijkdom is gegroeid. Wij vieren onze dankbaarheid en alle vreugde die het terrein ons brengt. Alle pijlers die Wientjesvoort Zuid zo’n bijzondere plek maken worden uitgelicht. Denk hierbij aan ruimte voor ceremonie; duurzaamheid/onze kleine voetafdruk; community en saamhorigheid; ruimte voor de kinderen; samenwerkingen met onze omgeving en natuurverbinding. Al met al zal deze dag een waardevol samenzijn worden voor jong en oud, met spel, muziek en vreugde en veel dankbaarheid! Wees welkom! Wij hopen dat u erbij bent.

https://vimeo.com/457494219

Zie ook het meegestuurde pdf bestand

 

 • Feestmaand

Ben je nog verlegen om met de feestdagen een origineel cadeau te geven. Denk dan eens aan een massage sessie. Vraag me om de mogelijkheden.

In december krijg je ook weer een Update met daarin de vergoedingen lijst van de zorgverzekeringen voor het dan komende jaar.

Ik wil bij deze gelegenheid ook vragen of er onder jullie interesse is in een massage cursus in de Praktijk in Bilthoven dit kan privé of max met 6 personen. Mocht je daar interesse in hebben laat mij dat dan weten en vooral wat je zou willen leren in een dergelijke cursus.

 

Hierbij aan het eind gekomen van deze lange nieuwsbrief wil ik je er nogmaals op wijzen dat als je geen informatie in deze vorm wilt ontvangen om mij een berichtje te sturen dan haal ik je uit de email lijst.

 

Met vriendelijke groet

Jolanda

 

 

Corona praktijkafspraken

 

Gelukkig mag ik u weer ontvangen, vanuit de beroepsorganisatie zijn er bepaalde spelregels opgesteld voor uw en mijn veiligheid.

Bij een behandeling in de praktijk is het belangrijk dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

 • Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet
 • We schudden geen handen
 • Was je handen voor de afspraak
 • Hoest en nies in je elleboog

Als het nodig is, maak ik gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we jou om een mondkapje te dragen. Neem dus ten alle tijden een mondkapje mee. Deze zijn ook verkrijgbaar in de praktijk.

Verder wordt U geacht op de hoogte te zijn van onderstaande afspraken en deze te respecteren.

 1. Ik plan mijn afspraken zo, dat het aantal cliënten in de wachtruimte tot een minimum wordt beperkt
 2. In de wachtruimte staan de stoelen zo opgesteld, dat u altijd op minimaal 1,5 meter afstand bent van medepatiënten, mochten die er toch nog zijn. Er is ruimte genoeg om elkaar te passeren.
 3. Kom op tijd, maar niet te vroeg
 4. Kom zoveel mogelijk alleen.
 5. Een van beide ouders kan uiteraard met hun kind (tot 16 jaar) meekomen
 6. Neemt u zo min mogelijk spullen mee en stopt u uw spullen die noodzakelijk zijn, weg in uw tas of jaszak.
 7. Was U handen zodra U binnenkomt
 8. Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met zeep
 9. Blijf thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen.

U wordt geacht uw afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken. Ik vertrouw erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

 

 

Nieuwsbrief Holistische praktijk Joshanti

In deze nieuwsbrief wil ik graag een aantal zaken met jullie delen

 • December feestdagen
 • De vergoedingenlijst zorgverzekeraars 2020
 • De healy
 • Lomi Lomi sessies.
 • Thermografie
 • Hirudotherapie
 • Reviews op google
 • Betaling van de sessies vanaf januari met pin of contant in de praktijk

 

 • December Feestdagen

December is ook voor de praktijk de drukste maand. Ik zit tot kerst helemaal vol geboekt.. Vanaf kerst  t/m 12 januari is de praktijk in bilthoven gesloten. Vanaf  13 januari zijn jullie weer allemaal welkom in Bilthoven of Driebergen(De-fit). Heb je dringend een massage eerder nodig bel dan naar De-fit in Driebergen daar zijn ook andere masseurs en of therapeuten aanwezig.

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau denk dan eens aan een massage sessie of een Lomi Lomi massage. Maar ook in mijn verkoopkast heb ik leuke cadeaus staan van wierrook, solid parfums, massageolie van Chi tot aromadiffusers. Een topper is momenteel de aroma inhaler van Chi voor € 14,95. Een echte aanrader.

 • De vergoedingenlijst zorgverzekeraars 2020

LVNT Vergoedingenlijst voor massagetherapeuten 2020

De verzekeraars op deze lijst vergoeden allemaal met bij behorende aanvullende pakketten massage therapie. Staat jouw verzekering er niet bij, dan vergoed deze verzekering massage therapie niet. (p.s In de hoogte van vergoedingen kunnen nog wat foutjes staan)

 • De Healy

De afgelopen maand heb ik kennis gemaakt met een klein vernuftig bio-resonantie apparaatje met grote mogelijkheden. Na het 2 weken uitgetest te hebben was ik zo overtuigd dat ik het systeem heb aangeschaft. De Healy stelt je in staat naast je reguliere sessies je gezondheid thuis verder te ondersteunen. Naast een behandeling in een praktijk voor Bioresonantie of andere therapievormen zoals massage therapie, acupunctuur etc. kun je nu zelf elke dag weer je gezondheid bevorderen door een aantal programma’s te draaien op de Healy.

Momenteel heb ik de Healy resonance in de praktijk en een aantal Healy’s met basis programma’s om te verhuren.

Met de resonance kan ik je uitmeten wat je nodig hebt om je gezondheid te onder steunen met een Healy thuis  kun je dit dagelijks uitvoeren.

Indien je dit graag wilt kan ik tijdens de massagesessie meten en een behandeling geven met de Healy. Dit zal ik de maanden Januari en Februari kosteloos doen.

Op vrijdag 10 januari om 19:30 is er in mijn praktijk(Bilthoven) een informatie avond over de Healy. Je bent van harte welkom, wel even doorgeven dat je van plan bent te komen. Mocht je alvast meer willen weten over de Healy kijk dan op: https://www.healyworld.net/nl/partner/Jolanda%20Robert

 • Lomi Lomi sessies.
 • Lomi Lomi is een massage van het gehele lichaam
 • De Lomi Lomi sessie start met een voetenbad met een heerlijk geurende olie en een kort gesprek waarin om een intentie voor de massage wordt gevraagd.
 • Tijdens de Lomi Lomi ligt je geheel ontkleed op de verwarmde massagetafel. De intieme delen zijn toegedekt met een zachte doek en de temperatuur van de massageruimte is opgestookt tot 26 graden celsius.
 • De massage wordt uitgevoerd met veel warme olie waardoor de masseur in staat is met zachte lange streken te masseren. Hierbij maakt de masseur gebruik van lange strijkingen met een afwisselende intensiteit. Het idee is dat herinneringen en emoties die zijn opgeslagen in iedere lichaamscel weer vrij komen. Door de constante flow van de massage ervaar je een diepe ontspanning en komt de energie weer in beweging waardoor blokkades worden opgeheven. Zo kan het lichaam tijdens de massage alle zorgen en gedachten laten varen die eventuele stress en spanningen opleveren.
 • Een Lomi Lomi massage herstelt de vitaliteit en vermindert stress. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen. Na de massage voel je je als herboren.
 • Anders dan bij een gewone massage is een Lomi Lomi massage meer spiritueel georiënteerd. Bij de Hawaiiaanse massage wordt er Hawaiiaanse muziek gedraaid.
 • Na de sessie heb je tijd om bij te komen, dus na de massage tijd kun je met een  zout en zoet hapje en een drankje even rustig op adem komen voordat je naar huis vertrekt.
 • De sessie zelf duurt in totaal 90 minuten + 30 minuten om bij te komen. Dus reken dat je 2 uur onder de pannen bent.
 • Een sessie kost € 110,= In de maanden Januari en februari € 97,50 ( Deze Lomi Lomi komt niet in aanmerking voor vergoeding van de verzekering en wordt alleen in Bilthoven gegeven) . Data’s in  18 januari om 10:00. 12:00 en 14:00.                    25 januari om 10:00 en 12:0     15 februari om 10:00 en 12:00                                  29 februari om 10:00 en 12:00    Kijk regelmatig op mijn website voor overige data.
 • Thermografie

Begin dit jaar deed ik de opleiding tot thermografe en sloot ik mij aan bij de groene zuster . Omdat ik er het afgelopen jaar nog niet echt aan toegekomen ben. Ik tijdens de laatste extra training bemerkte dat veel van mijn kennis was weggezakt, heb ik Francine gevraagd om nog een studie dag te organiseren. Deze zal plaats vinden op zaterdag 8  februari 2020. Voor de studies mag ik die dag de onderzoeken goedkoper aanbieden.

Een Borst onderzoek: normaal € 245 nu voor € 135 ,=

Full body onderzoek van € 475 nu voor € 275,=

Vanaf maart zal de apparatuur eens per maand in Bilthoven zijn om thermogrammen te maken. Kijk voor meer informatie op www.degroenezuster.nl Hier kun je ook een afspraak maken maar dat kan ook direct bij mij.

 • Hirudotherapie (bloedzuiger therapie)

Sinds enige tijd maak ik ook gebruik van Hirudotherapie vooral daar waarbij ik met massage niet verder kom en op verzoek van de massee een andere aanpak willen proberen.

Hirudotherapie kan ook bij acute problemen ingezet worden zoals b.v.sportblessures.

Kijk voor meer informatie op: http://www.bloedzuiger-therapie.nl/hirudo-therapie/

 • Reviews op google

Ik kan nog steeds reviews heel goed gebruiken IK zou het heel fijn vinden als jullie een review willen schrijven op google. Dit zorgt ervoor dat mijn praktijk of die van De-fit beter vindbaar te maken voor andere mensen die ook behoefte hebben aan massage therapie.

https://www.google.com/maps/place/Holistische+praktijk+Joshanti/@52.1256235,5.1952498,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c669a993971f4b:0x8ba6ac798380ff92!8m2!3d52.1256202!4d5.1974385

Of voor De-Fit

https://www.google.com/maps/place/D%C3%A9-Fit+Massagetherapie/@52.0518627,5.2766353,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c65d189dd8c051:0x27a566a9e942d1c5!8m2!3d52.0518594!4d5.278824

 • Betaling van de sessies vanaf januari met pin of contant in de praktijk

Vanaf medio januari worden de sessie in de praktijk direct afgerekend met pin of contante betaling. Afgelopen jaar werd me duidelijk dat ik onnodig veel tijd steek in herinneringen van uitblijvende betalingen. Om die reden ga ik over op directe betalingen.

Fijne feestdagen

Jolanda